Posted in Hvordan musikken påvirker

Lag din egen musikkvideo

Lag din egen musikkvideo Posted on 4th november 2022

I dag er det ganske vanlig at nye artister legger ut sangene sine på internett før de eventuelt får platekontrakt. Legger du ut musikken på nettet, kan venner og familie hjelpe til med å spre musikken din videre til andre. Men ettersom det er mange artister som konkurrerer om oppmerksomheten på nettet, kan det være lurt å gjøre noe litt mer ut av musikken din. Du kan enten lansere den på en original måte, eller du kan lage en musikkvideo.

Lag videoen selv

I dag er det heldigvis ikke så vanskelig å lage en video selv. Du kan bruke mobilkamera og stativ, eller få hjelp av noen andre til å filme deg. Målet er ikke å lage en perfekt video, men å skape blest om deg og musikken din. Men selv om du lager en amatørvideo, bør du likevel tenke gjennom hvor du filmer og hvordan du fremstiller deg selv og musikken din.

Kle deg fint

Ta på deg noen fine klær. Du kan finne fine gensere til dame på nettet, og kombinere dem med en bukse eller skjørt. Ikke kle deg utfordrende for å få oppmerksomhet, kle deg heller helt vanlig. Du finner et stort utvalg av gensere til dame på NA-KD, og hvis du har problemer med å velge bare én genser, kan du spille inn videoen i flere scener og skifte klær mellom scenene.

Lag en historie

Selv om videoen først og fremst skal vise fram musikken din og deg som artist, er det gøy om den forteller en historie. Da blir den også lettere lagt merke til. Humor og action er triks som ofte gir mange delinger, og det er heller ikke nødvendigvis så vanskelig å få til dette. Ta deg tid til å lage en historie, gjerne en som passer til sangteksten. Få tips fra folk du kjenner dersom du står fast. Du kan også få med deg venner eller familie som statister i videoen, for å gjøre den enda mer underholdende. Kanskje kan du til og med lage en egen dans til videoen.

Film scenene flere ganger

Ofte er det også lurt å filme hver scene flere ganger, gjerne med noen små endringer fra gang til gang. Deretter kan du velge ut de beste scenene og sette dem sammen. Det er ikke så veldig vanskelig å redigere videoen selv, men du kan selvsagt også be om hjelp eller innspill fra folk som støtter deg. Når videoen sprer seg, kan det hende du blir invitert til å spille på lokale scener og arrangementer. Gensere til dame er også fine sceneantrekk, og det finnes gensere til enhver anledning og temperatur, enten du skal spille ute eller inne. En video er ingen erstatning for en god sang, men videoen kan hjelpe deg med å bli lagt merke til, og det er ofte nøkkelen inn til en musikk-karriere.

magnetism