Posted in Hvordan musikken påvirker

Hva du trenger for å sette opp et plateselskap

Hva du trenger for å sette opp et plateselskap Posted on 3rd oktober 2022

Liker du musikk og alt som handler om kultur, så har du det sikkert fint med å lytte til mye forskjellig musikk. Du finner inspirasjon i mye forskjellig og begynner å bygge deg opp en base av artister, arrangører og nettverk. Kanskje du til og med startet et plateselskap?

Men hvordan fikk du det til? Selv om du startet med kun en interesse for musikk, så er det likevel mange ting som må passe sammen. Vi skal se på hvordan du kan starte et plateselskap – kun ved at du følger disse tipsene.

Hva er et plateselskap

Plateselskaper har endret seg etter at digitaliseringen tok av for fullt. Fra å distribuere plater og CD er oppgavene på den måten endret en god del. Men formålet er det samme, å gi ut masse god musikk til folket. Kan du for eksempel lage musikk. Eller er du god på økonomi og styring? Vel, en grunnleggende faktor for alle som vil starte plateselskap er å ha et skybasert verktøy som holder rede på sakene. Sjekk ut hva Stratsys kan hjelpe deg med for å komme i gang.

Hvordan hjelper Stratsys med oppstarten

Stratsys er et såkalt SaaS selskap som alltid er tilgjengelig for å bistå deg i arbeidet. Du skal kunne oppnå dette:

  • Komme i kontakt med kjente artister
  • Komme i kontakt med musikktalenter
  • Kjenne arrangører og festivaldrivere
  • Ha produksjons redskaper, digitalt utstyr
  • Ha et distribusjonsnettverk
  • Skape markedsføringskampanjer

Dette er Stratsys gode på. Ikke fordi de er musikkeksperter, men fordi de har kunnskap om produksjon, finans og logistikk. Alt dette trenger du for å stable et plateselskap på beina. Kjente aktører som Warner og Sony Music startet med to tomme hender, i dag er de blant verdens største selskaper.

Kjenne til musikk

Må man være genuint interessert i musikk for å lage et plateselskap. Vi tror ja, men det er ingen krav. Likevel tror vi det er fint å vite hvordan du setter opp en spilleliste og vet hva som gjelder av musikk i de forskjellige målgruppene.

Være engasjert og nysgjerrig

Det å være glad i musikk er så mangt. Noen er fornøyd med å høre den samme låta om og om igjen, mens andre finner glede i å høre nyskapende musikk. Viser man engasjement og nysgjerrighet vil man lære noe nytt hver dag. Dette er nok viktige egenskaper å ha om man sitter inne med en så spennende ide.

Tenker man over disse tingene vil man komme langt i å sette opp et plateselskap!

magnetism