Posted in Hvordan musikken påvirker

Bygge musikkrom hjemme for musikkterapi?

Bygge musikkrom hjemme for musikkterapi? Posted on 4th desember 2020

Ikke bare barnehager og skoler har suksess med musikk. Som hjelp til å utvikle ordforråd, og vriene lyder, er musikk hjelpemiddelet for mange arenaer. Fremmedspråklige blir flinkere i norsk læring, og elever med engelsk på skolen kan finne støtte og hjelp med engelske sanger. Mange lærer fortere fordi låtene setter seg fast i minnet, og vi henter dem lett frem igjen.

Musikkterapi? Bygge et musikkrom? Hva trengs?

Musikkterapi er annerledes enn bare musikkundervisning. Skolene finner suksess med ulike læremidler og bruker hva som virker. Terapiformen er til stor hjelp for pasienter i sykehus, og for barn med ekstra behov i skolen. Med Byggmax er det enkelt å bygge eget musikkrom. Mange terapeuter har kontor hjemme, og Byggmax har alt du trenger til byggingen. Mange terapeuter bruker enkle instrumenter som små cymbaler, kastanjetter, tamburiner, fløyter og lignende som krever lite av deltakerne. Ingen kunnskap eller praksis med instrumenteter gjør terapiformen tilgjengelig for alle. Enten det har vært en ulykke, eller de er på sykehuset med lang-båren sykdom er disse minuttene verdifulle.

Musikkterapi er for alle med psykiske utfordringer, funksjonshemninger, for eldre med Parkinson, lærevansker og andre bruksområder. Oppmuntringen og gledene ved enkel deltagelse, enten det er et lite slag på en tamburin, eller enkle gester med noen cymbaler. Gleden du ser skinne i ansiktet deres er uvurderlig.

Minutter av musikkglede gir varige positive minner

Fysisk styrke, vanskelig kommunikasjon, redsel, komplikasjoner, forvirring, kan alle være symptomer som utfordrer. En musikkterapeuts enkle metoder kan skape samarbeid og hjelp som ikke tenkes på som terapi. Byggematerialer fra Byggmax gir flotte Byggmax gulv, og enkel tapping, eller dansesteg gir rytmer og lyder som gleder. Byggmax gulvet er mer enn begynnelse for flotte rytmer, godlyder og musikk. Med Byggmax gulvet i frontsetet er takt og tone perfekt, og det samme er steg, og bevegelser på gulvet. Balanse, grep, og stødighet er riktige ord for Byggmax gulvet. Enkle håndbevegelser fra «Hode, skulder, kne og tå» kan fremme mer bevegelser enn dagen før, og bringer fort smilet frem. Er tale problemet kan enkle gester og instrumenter fremme kommunikasjonsformer. Et håndrist av tamburinen, klapp med hender, en fløytelyd kan alle få til.

Enkle lyder

En musikkterapeut trenger ikke instrumenter, men kan fokusere på bruk av kroppdelers klask, klakking, fingertapping, plystring, smakking av tunge og mye mer. Musikkterapeuten har utallige måter å skape engasjement og glede på. Innvolvering krever lite. Noen gleder ved musikkterapi for deltagere.

Kommunikasjon må ikke nødvendigvis være bare ord og snakking. Morsomme og fantasifulle lyder bringer for det meste smil og latter, og det hjelper pasienter, foreldre, skolebarn, ungdom og alle som trenger litt ekstra. 

magnetism