Posted in Musikkundervisning

Skal vi la barna våre spille i korps?

Skal vi la barna våre spille i korps? Posted on 10th mars 2019

Foreldre har ofte delte meninger om hvorvidt barna deres bør spille i korps. Å få dyrket musikkinteressen, få utviklet gehøret, og at barna vil få masse nye venner, er noen vanlige for-argumenter. På den annen side gruer mange foreldre seg for å «la korpsmusikken ta barna deres». Det ryktes nemlig at det involverer mye arbeid for foreldrene selv. Ikke alle ønsker å ofre det lille av fritid de som travle foreldre har, til fordel for dugnader, julemesser, konserter, etc.

Det stemmer at det er mange arrangementer knyttet opp mot korps, både for barna og for foreldrene. Man trenger selvsagt ikke delta på alle. Det mange foreldre skyr, er det ansvaret som medfører å ha barn som spiller i korps. Det vi burde tenke på at er at det er nettopp barna som skal lære seg ansvar, dugnadsarbeid og organisering.

Hvis vi som foreldre klarer å legge tilside unnskyldningene, og heller tenke på utbyttet barna vil få av korpsmusikken, vil barna tjene på det i lengden. Det er heller ikke alle foreldre som synes det er så mye arbeid heller.

Det spørs om ikke påstandene om at det inngår mye arbeid i å ha barn i korps, bare er en unnskyldning vi som foreldre finner på fordi vi ikke orker.

magnetism