Posted in Musikkundervisning

School of Rock

School of Rock Posted on 21st juli 2018

School of Rock er en filmklassiker fra år 2003 med Jack Black i hovedrollen. Filmen handler om den ambisiøse rockegitaristen Dewey Finn, som gjennom å utgi seg for å være sin egen romkamerat Ned Schneebly, tar en jobb som lærervikar på en barneskole. Dewey, som blant skolens elever og ansatte går under aliaset Mr. S, finner raskt ut at mange av elevene i hans nye klasse er svært musikalsk begavede.

Han starter derfor et rockeband bestående av han selv og elevene, der alle elevene får ulike oppgaver, både på, foran og bak scenen. De som ikke er med i selve bandet som gitarist, bassist, trommeslager, pianist eller sanger, blir tildelt andre, vel så viktige roller: lydteknikere, stylister, roadies, manager, osv.

Forklaringen til Mr. S er at bandet, som de etter hvert velger å kalle «School of Rock», er en del av et progressivt skoleprosjekt som varer hele semesteret og at det hele kulminerer i en talentkonkurranse som finner sted noen måneder etter at prosjektet ble sparket i gang. Elevene blir etter hvert mer og mer interessert i prosjektet og musikken Mr. S presenterer for de, og fordi hele klassen deltar, finner selv de mest ensomme sin plass. De lover å holde tett om talentkonkurransen ovenfor foreldre og andre ansatte på skolen, og det er tydelig at deres nye, felles interesse for musikk har gjort dem til en mer sammensveiset klasse enn de hadde vært tidligere.

Under talentkonkurransen får foreldre og rektor ved skolen nyss om planene til Mr. S, og de stormer konsertlokalet. Her blir foreldrene vitner til en musikalsk side ved barna deres de ikke ante eksisterte, og raseriet går over i forbauselse og beundring.

School of Rock er en film som på en absurd og humoristisk måte illustrerer viktigheten av musikk i skolen.

magnetism