Posted in Hvordan musikken påvirker

Musikk og Hip-Hop

Musikk og Hip-Hop Posted on 27th april 2019

Musikk er det noe vi ofte bruker for å feire livet og for å uttrykke hvem vi er som mennesker. Vi bruker det til å dele følelser og opplevelser. I denne artikkelen skal vi snakke om hip-hop. La oss begynne med hvordan det utviklet seg.

Hip-hop utviklet seg først i Bronx, USA på 70-tallet. Musikken som ofte ble resirkulert av artistene fikk et nyere preg og etter hvert begynte folk også å legge til rim og vers over musikken. Det har spredt seg som ild siden da og denne sjangeren finnes i mesteparten av verden i dag. Det som er fantastisk med hip-hop er at det ofte gir en stemme til de som ikke blir hørt. Her pleier artister å snakke blant annet å snakke om sine personlige livserfaringer, politiske meninger eller rett og slett skryte over mikrofonen; noe som er sjangerens særpreg. Her skal man snakke og rime om hva det er som gjør en spesiell og unik, noe som kan fungere som styrkende for selvtilliten. Det har utviklet seg mye i de siste årene, og det virker som at evolusjonen av hip-hop har både fått stor kritikk og ros. Det kommer en lyd frem inn i det vi kaller «mumble rap» og grunnen til kritikken er at ordene og versene ikke er like lette å høre på, samt at versene er lyriske svake. Samtidig mener andre at det er en riktig utvikling med tanke på at ikke alle hører ordentlig etter teksten uansett.

I Norge har det også vært en hyppig utvikling som man kan lese mer om i lenken. Ofte kan det tenkes at hip-hop alltid omhandler vold, sex og narkotika. Ofte er det også sant, men det er ikke bare det. Ofte så kan det spres budskap gjennom tekstene som har en stor positiv innflytelse på de unge lytterne. Det kan også være negativt selvfølgelig, og det finnes kretser som ikke anser hip-hop for å være ordentlig musikk. Det kan jo diskuteres, men det som alltid har vært i fokus (frem til nå) har vært tekstene og beskjedene som sangene prøver å kommunisere til verden. Dersom man hører nøye på sangen kan man få et stort innblikk i hvordan verden fungerer for de som rapper og synger. Dersom man er gira på å utforske hip-hop litt mer kan det være lønnsomt å invester i noe ordentlig utstyr til lyttingen og det slikt mobiltilbehør kan man finne på Internett.

I fremtiden kan vi nok se en annen utvikling i denne sjangeren og forhåpentligvis så forsvinner ikke lyrikken i tekstene helt ut. Uansett så er denne sjangeren mer enn bare musikk, det er også ofte en hel livsstil og kultur som kan være verdt å sette seg inn i.

magnetism