Posted in Udødelige musikksjangre

Klassisk musikk

Klassisk musikk Posted on 23rd desember 2018

Klassisk er et nokså omfattende begrep, men vi forbinder det gjerne med middelalderen, renessansen og barokken. At den fremdeles lever i beste velgående er opplagt.

I middelalderen bestod musikk i Vesten i stor grad av gregoriansk sang, som er en harmoniløs, enstemmig form for sang som ble sunget i kirken.

Fra 1600-tallet av fikk vi barokken. Udødelige navn innen musikktradisjonen fra denne perioden, inkluderer Pachelbel, Vivaldi, og Bach for å nevne noen ytterst få.

Klassisismen har noen av de største navnene innen musikk gjennom tidene. Mozart og Beethoven, som begge levde på 17-og 18-tallet, er de største.

Selv om vi lever i en alder hvor hverdagens lydbilde domineres av moderne sjangre, enten det dreier seg om pop, jazz, rock, techno, rap, dubstep, eller annet som hyppig spilles på radio, er den klassiske musikken fortsatt essensiell.

De som har hatt pianotimer kan bekrefte at stykkene man øvde på var fra komposisjoner fra klassisismen, og i noen tilfeller før det også. Beethoven og Mozart står på timeplanen til nye elever, over 200 år etter at de skrev symfoniene sine. Disse symfoniene spilles og perfeksjoneres av filharmoniske orkestre verden rundt den dag i dag. De er å regne som den musikalske ekvivalenten til oldtidens underverker.

magnetism