Posted in Hvordan musikken påvirker

Ha det gøy i jula

Ha det gøy i jula Posted on 18th desember 2018

Jula er en gammel høytid hvor vi blir oppfordret til å elske hverandre.  Egentlig stammer jula fra hedenske tradisjoner, men den ble adoptert av kristendommen for å feire Jesus fødsel. Det er derimot ikke så viktig for oss nordmenn som over årene har gått sakte men sikkert bort fra det religiøse samfunnet. I stedet bryr vi oss mer om det å gi gaver og tilbringe tid sammen med familien. Det er nemlig veldig viktig å ha det gøy i jula. Denne høytiden er nemlig perfekt plassert for oss nordmenn. Der høsten er lang, kald og mørk, og vinteren som følger er bitter og lengre enn vi noensinne kan forstå, så kommer jula midt i mellom som en livredder. I en uke eller to, så kan vi kose oss inne sammen med familien. Enten vi ser filmer, spiller spill, kler oss opp i artige nissedrakter eller bare tøyser og har det gøy med familien, så er jula den perfekte høytiden. Hva er så noen gode tips for at du og din familie kan ha det gøy i jula?

Et tips som kanskje er en klisje, men som er helt perfekt for familien, er å synge julesanger. Enten du velger å gjøre det som en familie i hjemmet eller gå julebukk på dør har ingenting å si. Vi nordmenn har en stolt historie innen musikk, og det er ingen grunn til at vi skal holde tilbake i denne høytiden. Julen har tross alt så mange flotte sanger. Disse er ofte omtenksomme og om kjærlighet. Dersom du er glad i å synge sanger med flotte melodier, så finner du rett og slett en overflod av disse under denne høytiden. Kommersialiseringen som startet i USA for mange tiår siden har faktisk ført til så mange julesanger at du neppe vil gå tom med det første.

Dersom familien kanskje ikke er så glad i å synge, så går det alltids an å lytte til julemusikken. Kjøp en CD med noen klassiske julesanger, sett fyr i peisen og lag et par kopper med kakao. Det går an å få det riktig koselig til jul. Kanskje kan dere skru på et par sanger mens dere dekorerer treet deres? Eller hvis dere er mer glad i dans enn sang, så kan dere jo gå rundt treet mens dere nynnet til notene. Det er mange muligheter for opplevelser som kan binde familien sammen, noe jula nettopp er her for. Musikk og samhold er tross alt en perfekt kombinasjon, og det er ingenting som står i veien for at du og din familie ikke skal nyte dette. Velg musikk fremfor mange aktiviteter denne jula, så skal du se hvilken fantastisk effekt det kan ha på deg og din familie!

magnetism