Posted in Hvordan musikken påvirker

Er Madonnas dager talte?

Er Madonnas dager talte? Posted on 11th juni 2019

Madonna – The Queen of Pop. Eller Madonna Louise Veronica Ciccone, som er hennes fulle navn. I over 30 år har hun gledet oss med musikken sin, og med over 300 millioner solgte album er hun det 20. århundrets mestselgende kvinnelige rockeartist. Så godt som alle har hørt om Madonna. Selv dagens unge har hørt ett og annet fra dette fantastiske talentet som har gledet oss med hits som Like a Prayer, True Blue, Like a Virgin, Vouge, Erotica, etc.

Madonna fylte 60 år 16. august 2018. Hvem skulle tro det? Eller er det så vanskelig å tro? For det er vel ingen som kan la være å legge merke til hvor stram hun er blitt i ansiktet. Her er det både utført ansiktsløft og botoxinjeksjoner i stor stil. Det finnes rett og slett ikke én eneste rynke i det snart 61 år gamle ansiktet! Snakk om å ønske seg evig ungdom.

Men hjelper det egentlig med en slags evig ungdom i ansiktet når andre ting svikter? Som for eksempel stemmen? Madonna har riktignok aldri vært en suveren liveartist, men de av oss som så hennes opptreden på Melodi Grand Prix streifet nok innom den samme tanken: er det kanskje på tide å legge sangkarrièren på hylla? Det var nok mange som hadde gledet seg til nettopp denne delen av showet – da selveste dronninga av popmusikk skulle entre scenen. Og forventningen ble raskt overmannet av skuffelse og risting på hodet i håp om at det bare var et rusk i øret som gjorde at det hørtes så rart ut. Men den gang ei…

Det gjør ikke saken noe bedre når det blir postet en video av seansen på Madonnas Facebook-side, med en antydning om at hun ikke forstår pressens kritikk. Klikker du på videoen er det en helt annen stemme som møter deg enn den vi hørte på lørdag, selv om det er samme opptreden. Svaret er autotune. Så kan vi jo spørre oss hvor lurt dette er, når over 200 millioner seere fikk med seg dette live på lørdag. Tror Madonna da at alle disse tenker at det nok var TV-en deres det var noe feil med på lørdag? Da må hun nok tro om igjen.

For oss som vokste opp med den fantastiske musikken til Madonna, så er dette også vemodig. En epoke er virkelig på hell, og vi merker at vi nok ikke er ungdommer lenger selv heller. Men vi må nok bare godta det – for alternativet ville vært så mye tristere. Vi får heller velge å rette en takknemlig tanke i retning Madonna, fordi hun har gitt oss så mye kul musikk i alle disse årene. Og de mest ihuga tilhengerne får sikkert tak i et deksel til iphone xr med en ung Madonna på. Det har vært mye vrikking på kroppen etter tonene til sangene hennes. Samtidig må vi vel også bare håpe at hun innser at hennes tog også har gått, og at det nå er på tide å la de unge ta over. Det er, som kjent, en tid for alt.

magnetism